Deelnemende organisaties
Bij welke organisatie wil je werken?
Stichting Fonteynenburg

Stichting Fonteynenburg ondersteunt en begeleidt volwassen mensen met een psychische kwetsbaarheid om zo zelfstandig mogelijk te wonen, leven en werken.
Missie
Onze missie is om mensen met een psychische kwetsbaarheid te stimuleren en begeleiden om hun eigen mogelijkheden te herkennen en waar te maken, met en voorbij hun kwetsbaarheid. Samen zorgen we dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, leven en werken. Met een stevig (sociaal) netwerk krijgen zij meer grip op hun leven en versterken zij hun veerkracht, op weg naar meer levensgeluk, zoals iemand dat zelf voor ogen heeft.
Visie
Wij vinden dat iedereen een volwaardige plek in de samenleving moet hebben. Ieder mens heeft waarde, doet ertoe en is van betekenis.
Wij zijn er voor mensen met een psychische kwetsbaarheid voor wie het leven en functioneren in de samenleving soms moeilijk is. Samen richten we ons op een leven met perspectief, een goed netwerk, een veilig eigen thuis en werk of dagbesteding: op volwaardig meedoen in de samenleving.
Dit doen wij vanuit de overtuiging dat iedereen, met hulp van anderen, kan leren hoe hij of zij het beste met zijn kwetsbaarheid kan omgaan en een zinvol leven kan leiden, nu en in de toekomst. Daarmee sluiten wij aan op de positieve gezondheidsvisie.
Fonteynenburg biedt cliënten de volgende mogelijkheden:
- Begeleiding thuis – Gewoon wonen, werken en leven in je eigen huis, met ondersteuning.
- Beschermd thuis – Zelfstandige appartementen voor mensen die zelfstandig willen en kunnen wonen mét begeleiding.
- Beschermd wonen – Woongroepen waar cliënten in groepsverband wonen en onder begeleiding werken aan eigen vaardigheden.
- CJOE (participatie- en educatie) – Een plek voor ontmoeting, training, cursus, en leuke evenementen.
Ons werkgebied is regio Haaglanden: Rijswijk, Delft, Midden-Delfland, Westland, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker – Nootdorp, Wassenaar, Zoetermeer en Den Haag.
Anton Constandse

Anton Constandse begeleidt mensen, die door een psychiatrische kwetsbaarheid, soms gecombineerd met verslaving, ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. Ieder mens heeft recht op een waardig en goed leven, midden in de samenleving, omdat iedereen ertoe doet.
Door middel van beschermd wonen, ondersteuning thuis en een zinvolle daginvulling stimuleert Anton Constandse zelfredzaamheid. Hiermee krijgen mensen opnieuw grip op hun leven, op de manier die bij hen past.
De begeleiding richt zich op eigen verantwoordelijkheid en het zelf nemen van de regie. Zo worden cliënten eigenaar van hun eigen herstelproces. Anton Constandse vertrouwt op de kracht van mensen en sluit vanuit een open en betrokken houding aan bij hun persoonlijke wensen en doelen. En daar kan jij als zij-instromer aan bijdragen.
Bij Anton Constandse werken ruim 500 collega’s vanuit 43 locaties in de regio’s Haaglanden en Leiden, waar zij elke dag mooi werk verrichten!
Solliciteer bij Anton ConstandseKesslerPerspektief

Soms lukt het leven even niet alleen. Dan is het fijn als er iemand is bij wie je je verhaal kwijt kunt. Iemand die naar je luistert en je steunt. Iemand die je – zo nodig – opvangt en verzorgt. En iemand die je met praktische stappen weer op weg helpt. Zo zelfstandig mogelijk.
KesslerPerspektief is een maatschappelijke zorg- en opvangorganisatie in het werkgebied dat loopt van Den Haag, Delft tot Rotterdam.
KesslerPerspektief is een gespecialiseerde, professionele organisatie die staat voor herstel en participatie van mensen die dakloos zijn, nog niet zelfstandig kunnen wonen vanwege hun psychiatrische en/of sociaal-maatschappelijke problemen. We helpen hen om in balans te komen en hun leven weer vorm te geven. Hierbij focussen we op kansen, mogelijkheden en persoonlijke groei. Dit doen we altijd op een openhartige, professionele en integere manier. We luisteren naar en werken samen met onze cliënten en ketenpartners. Zo bieden we samen uitkomst.
Wonen & Zorg
Zoek je hulp? Wij hebben locaties voor beschermd wonen/beschermd thuis, langdurige zorg en forensische zorg.
Opvang & Begeleiding
Zoek je hulp? Wij hebben opvanglocaties wanneer je (tijdelijk) dakloos bent en bieden ambulante begeleiding.
Aanpak huiselijk geweld
Wij bieden hulp en opvang aan iedereen die betrokken is bij huiselijk geweld of hierdoor in de problemen is geraakt. Dit doen we onder de naam Arosa. Arosa is een expertisecentrum voor de aanpak van en opvang bij huiselijk geweld, onder de vlag van KesslerPerspektief.
Solliciteer bij KesslerPerspektiefParnassia

Parnassia is gevestigd in de regio’s Haaglanden en Noord-Holland. Wij behandelen en begeleiden, volwassenen met ernstige psychiatrische aandoeningen (EPA) en ouderen met psychiatrische problemen of dementie. Parnassia helpt op een respectvolle en resultaatgerichte manier bij het te boven komen van de gevolgen van jouw aandoening.
Parnassia staat voor verantwoorde zorg en goede dienstverlening. Samen met jou proberen we jouw klachten te verminderen en helpen we je er beter mee om te gaan. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst.
Missie en visie
Door samen verder te gaan, versterken we elkaars specialismen, leren we van elkaar en gaan we flexibeler om met externe omstandigheden die wijzigen. We zijn hierdoor minder kwetsbaar en meer zichtbaar. Bovendien kunnen we gezamenlijk meer innoveren en beter kennis en kunde delen op dit vlak.
Solliciteer bij ParnassiaLeger des Heils

Het Leger des Heils is een internationale beweging en behoort tot de universele christelijke kerk. Zijn boodschap is gebaseerd op de Bijbel. Zijn dienstverlening wordt gestimuleerd door de liefde tot God. Zijn opdracht is het Evangelie van Jezus Christus te prediken en in Zijn naam menselijke nood te lenigen zonder enige vorm van discriminatie.
Wij geloven in kansen. In tweede kansen. In derde kansen. En in alle kansen daarna.
Elk mens doet ertoe. Niemand uitgezonderd.
Elk leven is het waard om geleefd te worden.
Ambulante begeleiding en hulp
Sommige mensen of gezinnen lukt het niet om volledig zelfstandig te wonen. Met ambulante begeleiding kunnen mensen met een combinatie van complexe problemen toch zo zelfstandig mogelijk wonen en tegelijk werken aan hun problemen.
Beschermd wonen
Voor sommige mensen is de hulp die zij nodig hebben zo complex, dat we hen alleen kunnen helpen als ze bij ons wonen. Het Leger des Heils heeft verschillende vormen van beschermd wonen.
Maatschappelijke opvang
In de maatschappelijke opvang kunnen mensen terecht die geen dak boven hun hoofd hebben. Het Leger des Heils heeft maatschappelijke opvanglocaties door heel Nederland.
Verpleging en verzorging
Het Leger des Heils heeft verschillende specialistische verpleeghuizen en woonzorgcentra. Daarnaast bieden we verpleging en verzorging bij mensen thuis.
Jeugdhulp en gezinsondersteuning
Het opvoeden van kinderen is een grote verantwoordelijkheid. Soms lukt het ouders niet om die verantwoordelijkheid voor hun kinderen te dragen. Wij helpen hen daarbij.
Jeugdbescherming
Ouders zijn verantwoordelijk voor een veilige en pedagogisch verantwoordelijke opvoeding van hun kinderen. Als dit niet lukt, kan een rechter bepalen dat in een gezin gedwongen hulpverlening nodig is. Dan komt jeugdbescherming in beeld.
Forensische zorg
Als iemand een strafbaar feit heeft gepleegd, volgt een passende straf. Soms zijn er daarnaast nog problemen die aandacht nodig hebben, bijvoorbeeld op sociaal of psychologisch vlak. Forensische zorg helpt mensen om grip op hun leven te krijgen, zodat recidiverisico vermindert en zij weer mee kunnen doen in de samenleving.
Participatie
Bij onze dagbestedings- en arbeidsre-integratieprojecten (onder de naam 50|50) leren deelnemers werkvaardigheden binnen een prettige en veilige omgeving. Het is de bedoeling dat ze doorstromen naar een passende plek in de maatschappij.
Veldwerk en soepbus
Veldwerk zoekt dak- en thuisloze mensen op, helpt hen met directe praktische hulp en slaat een brug naar verdere hulpverlening.
Solliciteer bij Leger des HeilsLIMOR

LIMOR is de Landelijke Instelling voor Maatschappelijke Ondersteuning en Rehabilitatie. Wij zijn er voor mensen die om welke reden dan ook diep in de problemen zijn geraakt en nergens anders terechtkunnen. Denk aan dak- en thuislozen, verslaafden, ex-gedetineerden, mensen met psychische problemen of schulden. Vaak zien we een combinatie van problemen.
LIMOR beweegt zich onder andere op het snijvlak van maatschappelijke opvang, beschermd wonen, en OGGz (zoals zorgmijders/ hoarding). Onze cliënten bieden we psychische begeleiding en rehabilitatie, gericht op herstel en het meedoen in de samenleving. Daarbij richt LIMOR zich op alle levensgebieden en waar nodig wordt behandeling en/of het voorliggend veld betrokken om dit herstel te bevorderen.
Omdat problemen nooit op zich staan, stemmen we onze aanpak altijd af op iemands situatie en omgeving, die per regio enorm kan verschillen. In drie stappen helpt LIMOR mensen weer op weg: opvangen, aanpakken, loslaten. Eerst bezweren we de noodsituatie en zorgen we voor stabiliteit en rust bij de cliënt. Vanuit de beschutte woonsituatie wordt met de cliënt een maatwerk-aanpak afgesproken die vervolgens leidt naar een stabiel leven zonder LIMOR. We werken met onze eigen Situationeel Begeleiden Methodiek en zijn bedreven in de presentiebenadering en het modelgetrouw werken binnen Housing First.
Ook in Zuid-Holland werkt LIMOR vanuit de filosofie ‘opvangen, aanpakken, loslaten’. We hebben een aantal arrangementen ontwikkeld voor de ‘moeilijkste’ doelgroepen: mensen met een meervoudige problematiek, waarop reguliere opvang, ondersteuning en begeleiding in de praktijk niet of onvoldoende kan anticiperen.
LIMOR Zuid-Holland heeft met de volgende gemeenten afspraken: Den Haag, Rijswijk, Delft, Leiden, het Westland, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp-Delfgauw, Duin en Bollenstreek.
- Beschermd wonen
- Voorportaal beschermd wonen
- Ambulante ondersteuning
- Housing First
- Housing First Jongeren
- Forensische zorg
- inZet Zoetermeer
- OGGz (zoals zorgmijders/ hoarding).