Succesverhalen

 
 

Jill, begeleider bij GGZ Plus

Jill is begeleider GGZ Plus voor jongvolwassenen met autisme en werkt op locatie De Bosvalk in Segbroek: “Het is een erg afwisselende baan en geen dag is hetzelfde. Daardoor is het uitdagend en maakt dat je kunt inspelen op wat de dag brengt. Van afspraken met de psychiater, gemeenten, tot samen koken, een uitkering aanvragen of leren solliciteren op een baan. Van ondersteuningsplannen opstellen en crisissituaties in goede banen leiden tot oudercontact, leren bellen naar de huisarts of leuke activiteiten ondernemen, alles vindt samen plaats met als doel de groei van de cliënt. Het is dankbaar werk en je draagt bij aan een belangrijke levensfase van de cliënt, want ze staan aan het begin van hun volwassen leven.”

 
 
 
Jill, begeleider bij GGZ Plus
 
 

Edwin, Coördinerend begeleider, afdeling Langdurig Intensieve Behandeling

“In de psychiatrie zie je soms dat cliënten binnenkomen en onder behandeling blijven voor lange periodes.” Begint Edwin. “De eerste jaren wordt er van alles geprobeerd, maar na verloop van tijd ontstaat er een soort berusting. Cliënten kunnen soms blijven hangen in een hoekje van ‘we weten niet meer wat we ermee moeten’. Vroeger kwamen deze mensen vaak terecht in wooninstellingen, plekken zonder echte kans op herstel. Wij pakken dat anders aan. We geloven dat iedereen, ongeacht zijn of haar verleden, een kans verdient om te herstellen. Dat geloof heeft ons als team gevormd en ons succes gebracht.”

 
 
 
Edwin, Coördinerend begeleider
 
 

Carina

‘Omdat ons werk zich ontwikkelt, groei je zelf ook’
Deze mensen gaan mij aan het hart. Je kunt er leuk contact mee hebben, ze helpen bij het bereiken van hun doelen en als het slecht met ze gaat, kun je er voor ze zijn. Ik heb het hier dan ook erg naar mijn zin. We hebben een gezellig en vakkundig team, er wordt nauw samengewerkt maar ook veel gelachen.

 
 
 
 

Maarten, werkt met ex-gedetineerden

‘Met mensen bezig zijn’
Hij wilde altijd bij de politie, in het leger of in een gevangenis werken. Nu werkt Maarten met ex-gedetineerden, en zette een ‘klusteam’ op. ‘Ik kan met mijn handen bezig zijn, én met mensen.’ De opleiding was voor hemzelf een mooie ontdekking. ‘Ik kom uit een milieu van hard werken en niet praten. Op de opleiding moesten we ineens aan zelfreflectie doen, en praten over je gevoel. De docenten zeiden: een timmerman werkt met een hamer, wij werken met onszelf.’

 
 
 
 

Yvonne

‘De mensen hier zijn heel kwetsbaar en dat raakt me nog elke dag’
“O, daar heb je weer zo’n junk”, zeggen mensen vaak als ze een verslaafde zien. Maar ik weet: achter ieder van hen schuilt een verhaal. Ik zie de mens achter hun verslaving en wil ze een sociaal leven teruggeven.”

 
 
 
 

Ellen

‘De kunst in mijn werk is de mensen weer het gevoel te geven dat ze ertoe doen’
Te vaak horen onze cliënten: dat kun jij toch niet. De kunst in mijn werk is de mensen weer het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Bijvoorbeeld door ze in hele kleine stapjes aan vrijwilligerswerk te helpen, of aan een beter huis – dat wat zij belangrijk vinden.

 
 
 

Wees verzekerd van...

 
een opleiding
een toekomst
een goede baan
fijne begeleiding
 
 

Ben je enthousiast en wil je reageren?

Solliciteer hier